PST har endret trusselvurderingen: Økt fare for høyreekstrem terror i Norge

I en uvanlig oppjustering av den offentlige trusselvurderingen i Norge, slår Politiets sikkerhetstjeneste nå fast at spe faren har blitt større de siste månedene for at norske høyreekstreme vil forsøke å gjennomføre terrorangrep. Mens   vurderingen i januar var at det var «lite sannsynlig» at dette skulle skje i 2019 – bruker PST nå «mulig» til å beskrive høyreekstrem terror i sin skala. Trusselnivået i Norge er endå «moderat». Bakgrunnen er ikke planlegging av et konkret angrep i Norge, men situasjonen internasjonalt etter flere store høyreekstreme angrep – særlig Christchurch-angrepet i mars – og hvordan dette har påvirket norske høyreekstremister. Det […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.