Nyhetsbrev: Trumps trusler fra talerstolen (og andre saker du bør få med deg i dag)

Antall omkomne etter det kraftige jordskjelvet i Mexico har nådd 240. Det er hovedstaden og nabostatene Puebla og Morelos som er rammet. 26 barn døde da en skole raste sammen. I Karibia har orkanen Maria nådd Jomfruøyene, der det meldes om oversvømmelser og omfattende skader på bygninger. Orkanen vil i løpet av det kommende døgnet nå Puerto Rico. Den sosialdemokratiske regjeringen i Sverige legger opp til nysatsinger verdt 40 milliarder kroner i sitt siste statsbudsjett før valget, og særlig satses det på grunnskole. Budsjettet er «ekstremt», mener Expressen-kommentator, som sier han «aldri har sett så mye valgflesk». Men finansministeren mener Sverige i 2018 vil ha den laveste statsgjelden på 40 år. Ellers: TRUSLER FRA TALERSTOLEN: Både Kina og Russland anklager Donald Trump for å øke konfliktnivået i øst-Asia etter at presidenten i sin første tale til hovedforsamlingen i FN i går (se den her) blant annet truet med å «totalt ødelegge Nord-Korea». Både Japan og Sør-Koreas statsledere har unnlatt å kommentere talen, noe som er megetsigende i seg selv – begge landene antas å bli rammet hardt dersom det bryter ut krig. Også Erna Solberg og Berge Brende er skeptiske til Trumps aggressive ordbruk, 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.