Nyhetsbrev: Mørke utsikter – bokstavelig talt – på Puerto Rico (og andre saker verdt å lese i dag)

Sikkerhetspolitiet i Sverige etterforsker i dag et varsel om et terrorattentat i Stockholm som onsdag ble spredd til en rekke personer i Sverige fra et utenlandsk telefonnummer. Trusselnivået er ikke hevet. Styringsrenta forblir på 0,5 prosent etter dagens rentemøte hos Norges bank. Venstres landsmøte er samlet for første gang etter valget; kanskje får vi snart vite hvordan de stiller seg til å bli regjeringspartnere med Frp. Ellers: KALT INN PÅ TEPPET: Det var ikke bare NRKs nyhetsredaksjon som ble forsøkt påvirket av Jonas Gahr Støres rådgivere under valgkampen. Faktasjekkerne i Faktisk.no og NRKs Detektor ble kalt inn til partikontoret i Folkets hus etter at Støre flere ganger var tatt i faktafeil. Der fikk redaktørene en historisk leksjon om tidligere Ap-kjemper, spørsmål om de selv syntes de arbeidet i tråd med egen formålsparagraf, og trusler om at Ap ikke lenger ville samarbeide med dem. «Det var en spesiell seanse. Jeg opplevde det som et forsøk på å påvirke jobben vi gjorde», sier Faktisk.no-redaktør Kristoffer Egeberg til VG. Ap-rådgiver Hans Kristian Amundsen svarer at det hele dreide seg om uenighet om fakta rundt private helseforsikringer, og at henvendelsene fra faktasjekkerne tok my...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.