Nyhetsbrev 3. september: Erna Solberg om Spetalens chatgruppe: – Ikke et pent syn

God ettermiddag!

RESETT, MILLIARDÆRER OG FINANSJOURNALISTER: Dagens politiske snakkis er utvilsomt Dagens Næringslivs avsløring av Øystein Stray Spetalens chatgruppe «Politikk» på WhatsApp. Som statsminister Erna Solberg(H)sier i ettermiddag: – Det er ikke et pent syn. (Aps byrådsleder Raymond Johansen kaller gruppen «Exit på speed i fri dressur»). DN-artikkelen beskriver hvordan flere av landets rikeste personer (feks. Christian Ringnes, Jan Haudemann-Andersen og Ola Mæle) og andre finansfolk i WhatsApp-chatten diskuterer blant annet hvordan de skal ta knekken på Arbeiderpartiet og miljøbevegelsen. Tilstede i gruppen er også advokater, skipsredere, noen utvalgte politikere og enkelte journalister og redaktører. Blant de mer aktive deltagerne er Mikkel Dobloug og Monica Staff, som sammen med blant andre Haudemann-Andersen og Spetalen var med å etablere Resett høsten 2017.
    Ifølge DN har verken Geir Bjørlo, Kjell Erik Eilertsen, Ole Eikeland, Arne Blystad, Bjørn Anders Braathen, Edvin Austbø, Joakim Burud, Hugo Maurstad, Bjørn Maaseide, Jacob Stolt-Nielsen, Jørgen Pleym Ulvness, Terje Nesbakken, Eigil Stray Spetalen, Tore Aksel Voldberg, Gunnar Hvammen, Rune Rinnan, Øystein Tvenge, Einar Greve, Anders Onarheim, Fredrik Carl Grøsland, Lars Staff, Karoline Steiro, Alexan...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.