Nervegass-ekspert: – Det føles som å bli kvalt eller å drukne i sitt eget slim

Torsdag var dødstallet 86 etter at syriske fly tirsdag angrep den opprørskontrollerte byen Khan Shaykhun i Idlib med kjemiske våpen. Ifølge eksilsyrerne i organisasjonen SOHR er 30 av de drepte barn. Ifølge tyrkiske myndigheter bekrefter obduksjonen av flere ofre - som ikke hadde ytre skader - at kjemiske våpen ble brukt. Ofre som ble undersøkt på sykehus av Leger uten grenser (MSF)  hadde symptomer som er konsistente med nervegass, som sarin - blant annet innsnevrede pupiller, muskelkramper og ufrivillig avføring. Andre ofre luktet av klor, noe som tyder på at (langt mindre dødelig) klorgass ble brukt i tillegg til saringass i angrepene […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.