Nedtur for Trump, seier for Erdogan, opptur for Senterpartiet og E-tjenestens pest og kolera (nyhetsbrev)

Forholdet mellom unionskameratene Russland og Hviterussland blir stadig kjøligere, etter at en lang energipolitisk strid onsdag toppet seg med en sju timer lang diktator-monolog på en pressekonferanse i Minsk, og Skottland kan ikke uten videre regne med at EUs dør står åpen dersom landet løsriver seg fra Storbritannia. -- Ellers, da? -- Det er juridisk sett helt irrelevant når etterretningstjenesten argumenterer med at de ikke er mange nok til å drive masseovervåking av det norske folk, og at det derfor er innafor å gi dem tilgang til å samle og lagre all datatrafikk som går inn og ut av landets grenser (i praksis det meste av nett-trafikk du og jeg genererer). Det sier personvernekspert og advokat Jon Wessel-Aas til Filter Nyheter (jepp, oss) om etterretningssjef Morten Haga Lundes forklaring av hvorfor forslaget om såkalt «digitalt grenseforsvar» er det beste av to onder. Advokaten minner om at e-tjenesten når som helst kan opp-bemannes, eller få økt kapasitet av tekniske årsaker. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.