Nå vil hun kaste regjeringen med Sverigedemokratenes hjelp – og Frp trosser miljøministeren med nytt ulveforslag (Nyhetsbrev)

Politisk drama i Sverige! Det slo ned som en bombe i morges da Moderaternas leder Anna Kinberg Batra kunngjorde på en pressekonferanse at hun er beredt til å felle regjeringen før valget, med støtte fra Sverigedemokratene. Batra ønsker et felles statsbudsjettforslag fra den borgerlige alliansen, noe som vil utløse regjeringskrise. Men Annie Lööf - lederen for Centerpartiet, ser ut til å berge Stefan Løfvens regjering. – Vi kommer ikke til å lage regjering med aktiv støtte fra SD og vi vil ikke samarbeide med SD. Jeg nekter å kaste Sverige ut i et politisk sirkus, sier Lööf i formiddag.  Både fra Moderaterna og Sverigedemokratene hagler det nå med motstridende signaler som tyder på at splittelsen er stor også internt i partiene når det kommer til diskusjoner om samarbeid.   Gambia holder pusten i dag. Selv om Yahya Jammehs tapte valget og hans presidentperiode formelt utløp ved midnatt, klamrer han seg til makta. Det kan ende med at demokratisk valgte Adama Barrow blir innsatt med hjelp av militære styrker fra Senegal, Nigeria, Nigeria, Mali, Togo og Ghana. Soldater tok i natt oppstilling på grensa samtidig som et nigeriansk krigsskip var på vei (Gambia er fullstendig omgitt av Senegal og Atlanterhavet). Den afrikanske union anerkjenner ikke lenger Jammeh som statsleder, og Barrow tar trolig presidenteden på Gambias ambassade i Senegal seinere i dag. Jammeh sa i desember først at han godtok valgresultatet, men ombestemte seg etter ei uke og erklærte en tre måneder lang unntaktstilstand, der han har arrestert opposisjonelle og stengt flere uavhengig...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.