Måtte kvitte seg med nazi-stempelet – nå blir Jimmie valgvinner

Jimmie Åkesson med Sverigedemokraternas gamle logo. I 2006 ble den byttet ut med en blåveis.
Historien om Sverigedemokraterna (SD) kan fortelles på minst to måter: Det er historien om et innvandringskritisk parti, som helt under radaren for de etablerte partiene har klart å fange opp et tydelig sentiment i den svenske befolkningen, nemlig ønsket om en strengere innvandringspolitikk. Det er historien om et parti stiftet av nazister - som i løpet av 30 år er blitt gradvis reformert og mer stuerent. Dette til tross for at dagens partileder Jimmie Åkesson først tok et offentlig oppgjør med rasisme i partiet for bare seks år siden - og at det så sent som i forrige uke ble avslørt at flere valgbare […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.