Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) reagerer kraftig etter at det i dag ble kjent at hans egen regjering foreslår å kutte den øremerkede statsstøtten til Hege Storhaug-stiftelsen Human Rights Service med 500 000 kroner i forslaget til neste års statsbudsjett.

- De kaster penger etter Venstre og venstresidens politiske venner, noe som gjør det ekstra provoserende. Dette bør ikke bli stående. Jeg har allerede varslet Jan Tore Sanner (som er ansvarlig statsråd for integreringsfeltet, red. anm.) om at vi ikke kommer til å sitte stille og akseptere dette. Jeg forventer at de legger inn pengene og faktisk øker overføringene til HRS i forhold til fjoråret, sier Amundsen til Filter Nyheter.

Frp-politikeren lot seg i sommer intervjue av organisasjonens nettsted, som også har publisert flere rosende tekster om Amundsen og hans politiske ståsted i innvandringsdebatten. Nå mener Frp-politikeren at forslaget om kutt i støtte til stiftelsen er «et angrep på ytringsfriheten».

Amundsen: «Et angrep på ytringsfriheten»

- Om de har trodd at de kan gjøre dette uten å vekke reaksjoner, så er det direkte provoserende. Det er et forsøk på å stilne de få kritiske røstene som finnes på dette feltet. Det er et angrep på ytringsfriheten og dem som faktisk utfordrer den politisk korrekte sannhet: Integreringspolitikken fungerer ikke. Nå kommer forsøket på å stilne ubehagelige røster, sier han, og fortsetter: