«Kanskje vi på sikt må slippe ham ut, så vi får ryddet opp»: SIAN gjentar Breivik-uttalelser før ny demonstrasjon

To kvelder før den muslimfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) skulle holde en ny, omstridt demonstrasjon – denne gang på Hamar – publiserte SIAN-leder Lars Thorsen en tekst der han forsvarer tidligere utsagn hans makker Fanny «Anna» Bråten har kommet med om Anders Behring Breivik. SIAN er en organisasjon som jobber for at norske muslimer skal fengsles og deporteres på grunn av deres religion, og som konsekvent bruker en  borgerkrigsretorikk der muslimer er «uintegrerbare barbarer» og «okkupanter» i ledtog med politikere, politiet og dommere, som alle betegnes som «kulturmarxister». Lederen i organisasjonen, Lars Thorsen, ble i fjor dømt til betinget fengsel for hatefulle ytringer i offisielt SIAN-materiell etter det Oslo tingrett beskrev som «grov nedvurdering av en gruppes menneskeverd».

Diskuterte å slippe ut Breivik: «Vondt skal med vondt fordrives»

Utsagnene fra Fanny Bråten som SIAN nå forsvarer, falt trolig i slutten av 2015, i gruppen «Folkedypet», der innvandrerfiendtlige Facebook-brukere var kritiske til en nyhetssak om at en mann i Rogaland var pågrepet av politiet for hatefulle ytringer i sosiale medier. En av gruppedeltagerne fikk positiv respons fra Anna Bråten etter at han skrev blant annet: «Føkk it jeg er heller enig med Breivik enn de som stapper Norge full av muslimer og arresterer de som tør å si fra (på en ufin måte)». «Tryggere med Breivik enn med muslimen... ;)», svarte Bråten. Hun skriver videre at Breivik «ville bevare landet og folket han vet du... på sin sprøe måte», og: «Er mange gullkorn i manifestet hans....mulig han får rett i fremtiden, bare se hva AUF har klekket ut....... grøss». Bråten oppgir i diskusjonen at hun bare har lest utdrag av manifestet, men at hun ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.