Her får metoo-mennene i Frp og Høyre æren av å lede partimøter igjen

Ulf Leirstein (Frp) og Kristian Tonning Riise (Høyre) har begge ledet fylkesårsmøter i 2019.

Det har stormet på sosiale medier i helga etter det ble kjent at Kristian Tonning Riise (Høyre) den 8. og 9. februar i år var ordstyrer og møteleder sammen med Olemic Thommessen under Høyre Innlandets fylkesårsmøte på Hamar. Fylkeslagets post med bilder fra årsmøtet på Facebook ble i helga møtt av en lang rekke negative kommentarer - og på et tidspunkt ble også bildet av Tonning Riise og Thommessen fjernet fra Facebook-sidene. [caption id="attachment_5121" align="alignnone" width="721"] Tonning Riise og Thommessen som møteledere under fylkesårsmøtet.[/caption] Kristian Tonning Riise (30) måtte trekke seg fra vervet som Unge Høyre-leder den 9. januar 2018, da det ble kjent at partiet hadde mottatt en lang rekke varsler om hans upassende oppførsel mot kvinnelige ungdomspolitikere. Tonning Riise skal blant annet ha hatt seksuell omgang med en svært beruset 16-åring under et fylkesårsmøte i 2014, noe som først ble omtalt i Aftenposten. Avisen skrev også om hvordan flere lokale Unge Høyre-lag ikke turte å la Tonning Riise være alene med kvinnelige ungdomspolitikere. I tillegg kom det inn flere andre varsler mot politikeren.

Dagens Unge Høyre-leder: - Synes ikke han burde ledet møtet

Tonning Riise var imidlertid tilbake på Stortinget allerede i mars samme år. I november viser et bilde fra Innlandet Høyres Facebook-side at Tonning Riise leder et nominasjonsmøte i fylkeslaget. I desember ble det også lagt ut et bilde der Tonning Riise og Olemic Thommessen sammen ønsker partiets følgere god jul og godt nyttår. [caption id="attachmen...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.