Her er hele ordkrigen om Listhaug, «22. juli-kortet» og «dønn feig» Erna Solberg

For å ta det fra begynnelsen av: Det saken -egentlig- handlet om, var en uenighet mellom mindretallet Høyre+Frp på den ene siden og alle de andre stortingspartiene på den andre. Førstnevnte gikk inn for at Justisdepartementet skal kunne tilbakekalle det ferske/doble statsborgerskapet til en terrormistenkt i tilfeller der PST mangler en straffesak å gå til retten med, men likevel mener personen «truer grunnleggende nasjonale interesser». Stortingsflertallet mener tap av statsborgerskap er et så alvorlig tiltak at det ikke kan gjøres uten at en domstol har vurdert saken.

8. mars uttalte Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim til NRK at «flertallet, med Ap i spissen (…) synes åpenbart at terroristenes interesser er viktigere en nasjonens sikkerhet». Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug la morgenen etter ut en propagandaplakat på Facebook med et bilde av maskerte bevæpnede menn og en spisset versjon av Helgheims utspill: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. LIK OG DEL».  Listhaugs følgetekst var: «Vi vil inndra pass og statsborgerskap til fremmedkrigere og terrorister raskt og effektivt! Det vil Arbeiderpartiet stemme ned. I kampen mot terror kan vi ikke sitte og toe hendene våre!»

https://www.facebook.com/listhaugfrp/posts/836554073182820

La oss ta resten i rekkefølge:

Utøya-reaksjonene

Mange profiler i Arbeiderpartiet koblet fredag Listhaugsutspill til 22. juli-angrepet generelt og premieredagen for filmen «Utøya 22. juli» spesielt. «Først bør hun se filmen. Deretter bør hun gå og skamme seg», skrev partisekretær Kjersti Stenseng på Facebook. «Som overlevende, som en som har mista noen, som en som kjenner mange berørte, som menneske, som mamma o...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.