Gøteborg i helspenn foran lørdagens nazimarsj – her kjærlighetsbomber anti-nazistene ruta

Hanna Linnea Karlsson fra Liberala ungdomsförbundet klistret hjerter langs Sten Sturegatan fredag kveld.

- Vi kjærlighetsbomber dem! Det sier Olle Johnsson, som sammen med venner i Liberala ungdomsförbundet klistrer hjerter langs Sten Sturegatan i sentrum av Gøteborg sent fredag kveld. Politiet frykter vold og bråk når nynazister fra Den nordiske motstandsbevegelsen i morgen skal marsjere langs akkurat denne gaten og ende opp ved Gamla Ullevi.

  • Filter Nyheter dekker hendelsene i Gøteborg denne helgen. Følg oss på Twitter og Facebook for de siste oppdateringene.
Traséen går langs området Heden, dit det er ventet rundt 10 000 motdemonstranter. Men ungdommene i Liberala ungdomsförbundet, som tilsvarer Unge Venstre i Norge, vil ikke delta i denne demonstrasjonen. De er kritiske til at arrangøren er Göteborgs Antifascistiska Front, som ifølge svenske medier har forbindelser til militante Antifascistisk aksjon. Det er ventet busslaster med ytre venstre-aktivister fra flere steder i Europa, også Norge. [caption id="attachment_2096" align="alignnone" width="1000"] Adam, Cecilia, Gabriella, Hanna Linnea (bak) og Victoria og Olle (foran) vil ikke delta i den store motdemonstrasjonen i morgen, fordi de er kritiske til arrangøren.[/caption] Senest fredag formiddag ble nynazistenes tillatte demonstrasjonstid forkortet med én time. Høyreekstremistene må møte opp klokken 12 og begynne marsjen senest klokken 13. To timer etterpå skal alt være over. Tidligere denne uken ble marsjruta kraftig forkortet, etter innsigelser fra blant andre

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.