«Gensaksen» som kan redesigne maten vår kan slippe GMO-loven

Hvilken teknologi det skal være lov til å bruke til å endre genene i matvarer er for tiden en het debatt i en rekke land. Årsaken er at nye metoder for genmodifisering som gjør det mulig å gjøre ting man ikke kunne før, og som er mye mer presis enn tidligere, har utviklet seg raskt de siste tre årene. Den mest kjente er «gensaksen» CRISPR. Derfor åpnet Bioteknologirådet i desember for at de strengeste GMO-reglene ikke skal gjelde de ufarligste, eller minst kontroversielle, formene for genmanipulering. Rådet har sendt ut et forslag på høring. Rådets flertall, 18 av 20 medlemmer, […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.