Politiet frykter bråk under helgas nazimarsj – Elias (32) skal protestere som klovn

Kledd i klovnekostyme har Elias Lodin (32) flere ganger protestert mot nazistene i Den nordiske motstandsbevegelsen. Nå venter politiet store menneskemengder til Gøteborg sentrum på lørdag.
Nynazistene i Den nordiske motstandsbevegelsen, som på lørdag har fått tillatelse til å marsjere cirka 800 meter i Gøteborg, blir langt fra alene i gatene: Til nå er minst 15 ulike motdemonstrasjoner og -arrangementer varslet - og svenskene tar til motmæle med alt fra høytlesning av anti-nazistiske tekster ved Gøteborgs domkirke til en egen «kärleksmanifestasjon» med sang og dans. Elias Lodin (32) i det uttalt ikke-voldelige nettverket We Are Dalarna kommer utkledd som klovn. - Jeg tror det er viktig å avdramatisere nazistenes hatefulle stemning med positiv stemning. De kan jo bare lykkes dersom de klarer å skremme folk. Dette blir […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.