Flyktningen «Irina» om familien på Krym: – De er fullstendig oppslukt av propaganda

– De er fullstendig oppslukte av propagandaen som blir vist på tv, forteller ukrainske «Irina» (36) fra Odessa, som ønsker å være anonym av hensyn til familien på Krym.

Filter Nyheter møter den russisktalende tobarnsmoren på et asylmottak på Østlandet sammen med en tolk.

Mens 36-åringen har levd med herjingene på det ukrainske fastlandet, er slektningene på den russiskkontrollerte halvøya skjermet fra selve krigshandlingene og sterkt preget av Kremls propaganda.

– Noen av dem forsøker hele tiden å overbevise meg om at det som skjer er til Ukrainas eget beste. At vi må «reddes» fra de «nasjonalistiske» myndighetene. Men vi hadde det veldig fint. Det var ingenting å redde oss fra, sier hun oppgitt.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.