FrP, Ap, V og Sp håver inn: 18 millioner fra spilleautomater og bingo på tre år

Norske politiske partier har mottatt over 18 millioner kroner fra bingo de siste tre årene. Foto: Jeremy Brooks/Flickr.com

  • Har du tips om de politiske partienes finansiering eller de norske bingoselskapene? Send epost til [email protected].

Det er ikke bare rike onkler og mektige fagforeninger som finansierer de politiske partiene. Det gjør også alle som spiller bort penger i norske bingohaller.

Tall som Filter Nyheter har hentet inn fra Lotteritilsynet viser at norske bingo- og belagospillere totalt har betalt over 18 millioner kroner til politiske partier de siste tre årene.

Oversikten viser at Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet er de definitive spillkongene i det norske, politiske landskapet, mens også Venstre og Senterpartiet har en betydelig andel av sine inntekter fra bingohallene.

https://datawrapper.dwcdn.net/b1OCB/2/

(Belago er spillautomater i bingohallene. Pp = Pensjonistpartiet, D = Demokratene og ND = Norgesdemokratene)

Arbeiderpartiet har mottatt over 5,8 millioner kroner de siste tre årene. Inntektene er fordelt på partiets lokallag, som har separate avtaler med såkalte bingoentreprenører.

Sagene Arbeiderparti i Oslo får for eksempel inntekter fra bingoentreprenøren Egil Heslands lokaler i Arendalsgate 16 i hovedstaden. Det gjør også Romsås Arbeiderpartilag, Den socialdemokratiske forening og Fremskrittspartiets Ungdom, for å nevne noen. Alle mottok de over 49 000 kroner for inntektsåret 2016.

- Bingoinntektene er en av de viktigste inntektskildene for Sagene og Torshov arbeidersamfunn. De gjør det mulig å opprettholde medlemsaktivitet, holde møter og forvalte arbeiderhistorien, sier Jørgen Foss, som leder Sagene Arbeiderparti, til Filter Nyheter.

[caption id="attachment_1547" align="alignnone" width="600"]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.