Faktasjekk: Resett har ingen dekning for påstand om muslimske voldtektsmenn

«60 prosent av nederlandske voldtektsmenn er muslimer», skriver det høyreradikale nettstedet Resett i en tekst som framstår som en nyhetsmelding publisert mandag denne uken. Men det finnes ikke dekning for denne påstanden i kilden Resett selv lenker til, viser Filter Nyheters undersøkelse. Heller ikke tall fra det nasjonale statistikkbyrået i Nederland gir noen indikasjon på at påstanden er riktig isolert sett. Samtidig sier den ledende nederlandske kriminologen Anton van Wijk til Filter Nyheter at data som kan påvise en eventuell sammenheng mellom voldtektsforbrytelser og religiøs tilhørighet i landet etter all sannsynlighet ikke finnes. Avskrift fra omstridte Gatestone Institute Teksten i […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.