I en – i norsk sammenheng – uvanlig skarp twittermelding gikk statssekretær Fabian Stang (H) i Justisdepartementet til angrep på Dagens Næringsliv torsdag kveld: «Før likene i London er kalde har noen lekket norske terrormål, som regjeringen prøvet (sic.) å skjerme. Nå hviler et tungt ansvar på DN».

Avisavsløringen Stang refererte til, nevner ingen terrormål, men inneholder utdrag fra en hemmeligstemplet rapport fra Riksrevisjonen om hva det innebar at det i 2015 fortsatt var svært alvorlige mangler i politiets og Forsvarets evne til å sikre bygninger og infrastruktur i en trusselsituasjon.

Nettopp hemmeligholdet av rapporten har stått sentralt i debatten om den. Mens både Riksrevisjonen, Stortingets kontrollkomité og Ap-leder Jonas Gahr Støre har ment at rapporten burde offentliggjøres, har regjeringen Solberg hevdet at den måtte skjermes av sikkerhetshensyn –noe som har fått sterk kritikk fra opposisjonen. «Rapporten som regjeringen har kjempet for å hemmeligholde, viser at hverken politiet eller Forsvaret er i stand til å beskytte vitale mål i Norge mot terror», skriver DN i kveld.