Fabian Stang advarte Dagens Næringsliv om «likene i London» etter publisering av hemmelig regjeringskritikk

(Foto: Regjeringen.no)

I en – i norsk sammenheng – uvanlig skarp twittermelding gikk statssekretær Fabian Stang (H) i Justisdepartementet til angrep på Dagens Næringsliv torsdag kveld: «Før likene i London er kalde har noen lekket norske terrormål, som regjeringen prøvet (sic.) å skjerme. Nå hviler et tungt ansvar på DN». Avisavsløringen Stang refererte til, nevner ingen terrormål, men inneholder utdrag fra en hemmeligstemplet rapport fra Riksrevisjonen om hva det innebar at det i 2015 fortsatt var svært alvorlige mangler i politiets og Forsvarets evne til å sikre bygninger og infrastruktur i en trusselsituasjon. Nettopp hemmeligholdet av rapporten har stått sentralt i debatten om den. Mens både Riksrevisjonen, Stortingets kontrollkomité og Ap-leder Jonas Gahr Støre har ment at rapporten burde offentliggjøres, har regjeringen Solberg hevdet at den måtte skjermes av sikkerhetshensyn –noe som har fått sterk kritikk fra opposisjonen. «Rapporten som regjeringen har kjempet for å hemmeligholde, viser at hverken politiet eller Forsvaret er i stand til å beskytte vitale mål i Norge mot terror», skriver DN i kveld. Stang knyttet i sin tweet altså avisas artikkel direkte til de drepte menneskene i terrorangrepet i London, og ser ut til å antyde at Dagens Næringsliv har økt faren for lignende angrep i Norge eller står i fare for å gjør det. Det til tross for at både politikerne med innsyn i saken og Riksrevisjonen har ønsket åpenhet om den samme rapporten. Rundt klokka 23 – to timer etter utspillet – ble meldingen slettet fra Stangs twitterkonto, uten noen forkl...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.