Dresskledde vakter slo og sparket demonstranter ved den tyrkiske ambassaden – nå kommer flere videoer

Da Tyrkias president Recep Tayyep Erdogan besøkte den tyrkiske ambassaden i Washington på tirsdag, kom det til voldelige sammenstøt mellom sikkerhetsvakter og rundt 25 Erdogan-kritiske demonstranter.

En rekke videoer viser nå hvordan demonstrantene (noen av dem kurdere, andre politisk opposisjonelle) i hovedsak blir angrepet, slått og sparket av dresskledte sikkerhetsvakter og det som tilsynelatende er Erdogan-tilhengere og/eller ansatte ved ambassaden (noen av videoene viser også hvordan demonstrantene slår tilbake, se nederst i denne saken).

NB! Disse videoene viser vold ganske tydelig.

https://www.youtube.com/watch?v=M3cH5x6j-Gw&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DM3cH5x6j-Gw&has_verified=1

11 personer ble skadd, to arrestert og ni måtte til sykehus, ifølge Washington Post. Volden er blitt fordømt i USA, blant annet av Utenriksdepartementet (som i en pressmelding skriver at «vold aldri er et passende svar på ytringsfrihet»), samtidig som flere tar til orde for at hendelsene må undersøkes nærmere.

Nettstedet Bellingcat, som spesialiserer seg på undersøkende journalistikk i sosiale medier, har lansert en egen kampanje for å belyse hvem som utførte ugjerningene. Bellingcat har også dykket ned i bekledning, pins og kommunikasjonsutstyr hos noen av voldsmennene i et forsøk på 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.