«En maktdemonstrasjon»: Slik posisjonerer NHO seg for krisepengene

– Det har vært en ren maktdemonstrasjon. Ketil Raknes snakker om Næringslivets Hovedorganisasjons (NHO) siste fremstøt i norsk samfunnsdebatt:
  • Etterlysningen av en statlig industriplan i midten av august, der NHO pekte ut helt konkrete bransjer som organisasjonen mener kan ta Norge inn i den grønne fremtida.
  • Lanseringen en tiårsplan kalt «Neste trekk», et dokument NHO-sjef Ole Erik Almlid mener bør være «partiprogrammet over alle partiprogrammer».
Det er første gang NHO samler alle underorganisasjonenes strategier og planer i én, massiv plan. Alle partilederne stilte til debatt under lanseringen. Statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre stilte til partilederduell. LO-leder Hans-Christian Gabrielsen stilte til «duell» med NHO-sjefen. Hva er det NHO driver med? Vi spurte to lobby-eksperter med miljø og klima som felt. [caption id="attachment_22859" align="alignnone" width="726"] Jonas Gahr Støre i duell mot statsminister Erna Solberg på NHOs veikart-lansering.[/caption] Nevnte Ketil Raknes er tidligere rådgiver for SV, nå doktorgradsstipendiat og faglig studieleder for bachelor i PR og kommunikasjon på Høyskolen Kristiania. Anne Therese Gullberg har gått fra å forske på klima-lobbyisme i EU for Cicero, til å jobbe som seniorrådgiver i PR-byrået Kruse Larsen - blant annet med næringslivet på kundelisten. Også hun har vært politisk rådgiver, for Ap, i energi- og miljøkomiteen.

«Ekstremt oppsiktsvekkende» selvframstilling

Raknes synes det er veldig interessant, og «ekstremt oppsiktsvekkende» at NHO legger fram planen sin som et partiprog...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.