«Kan ikke forsvare dette»: Disse KrF-profilene har trukket seg i protest mot regjeringen

Først den gode nyheten, for KrF: Det lille partiet er nå offisielt en del av Solberg-regjeringen, med de mulighetene for politisk gjennomslag dette kanskje innebærer. Så den dårlige: Partiet er splittet etter fjorårets intense drakamp rundt politisk retningsvalg, som endte med at partileder Knut Arild Hareide og hans drøm om regjeringsmakt med Ap ble knust. Det hele eskalerte ytterligere i forrige uke, da landsstyret i partiet - med bare to stemmers overvekt - sa ja til regjeringsplattformen og samarbeid med borgerlige. En rekke sentrale KrF-politikere har i ettertid varslet at de forlater partiet i protest. Her er ni av dem - og hvorfor de velger å gå:

Vil ikke drive valgkamp for regjeringen

Geir Jørgen Bekkevold (55) har siden 2009 vært innvalgt på Stortinget, der han blant annet har sittet i Kontroll- og konsitusjonskomitéen. Kvelden før de ferske statsrådene fra hans eget parti lot seg avbilde på Slottsplassen, varslet Bekkevold at han ikke stiller til gjenvalg. - Plattformen for den nye regjeringen er ikke god nok til å forsvare løftebrudd. Andre får overta min plass i Telemark. Jeg kan ikke drive valgkamp for denne regjeringen, sa Bekkevold under et arrangement i regi av PR-byrået Gambit H&K. Med løftebrudd mente han «gå i regjering med Fremskrittspartiet». [caption id="attachment_4658" align="alignnone" width="300"] Geir Jørgen Bekkevold.[/caption]

Melder seg ut på grunn av «feil kurs»

Odd Anders With (63), som i en årrekke har vær...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.