Ber om gjenopptakelse for Philip Manshaus

BER OM GJENOPPTAKELSE: Phillip Manshaus’ forsvarer Unni Fries har bedt om gjenopptakelse av straffesaken mot den forvaringsdømte drapsmannen og ytre høyre-terroristen. Fries skriver ifølge NTB at Manshaus har vært innlagt på psykiatrisk sykehus siden januar, og at behandleren har konkludert med at han har en alvorlig psykoselidelse. En slik sykdom var ikke kjent da Manshaus i 2020 ble dømt til 21 års forvaring for drapet på sin stesøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17) og terrorangrepet på Al-Noor Islamic Centre i Bærum året før, og forsvarer mener den skaper tvil om hvorvidt Manshaus var tilregnelig i gjerningsøyeblikkene.
 


FRIKJENNER VÅPEN, SKYLDER PÅ TRANSBEHANDLING: Transpersoner og aktivister som kjemper for deres rettigheter i USA frykter økte angrep fra transkritiske kulturkonservative etter skoleskytemassakren i Nashville i natt. Tre barn og tre voksne mistet livet etter å ha blitt truffet av kulene til den tungt bevæpnede gjerningspersonen, som

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.