Sendte video mens de angrep Iran for første gang: – Dette har enorm betydning for IS

(Foto: Faksimile av IS-propaganda via Radio Free Europe)
Alt tyder på at det var terrororganisasjonen IS som onsdag gjennomførte sitt første større angrep i Iran, det verste terrorangrepet i landet siden 1980-tallet. Angrepet skjedde koordinert på to ulike steder, mot både nasjonalforsamlingen i Teheran og Khomeini-mausoleet noen kilometer unna. Ifølge BBC er minst 12 mennesker drept og flere titalls skadd. Men massedrapet kan denne gang ha mer vidtrekkende konsekvenser enn de enkelte IS-tilslagene i Vesten. Filter Nyheter snakket onsdag ettermiddag med terrorforskeren Charlie Winter ved International Centre for the Study of Radicalisation (ICSR) i London om konsekvensene av det overraskende angrepet. Han er ikke i tvil om at angrepet kaster […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.