Følg utviklingen i Stockholm her

En lastebil kjørte i 14.50-tiden fredag inn i gågata på Drottninggatan i sentrum av Stockholm.

ANTATT TERRORANGREP I STOCKHOLM - DETTE VET VI * Sist oppdatert klokken 18 - se Twitter-feedene på denne siden for ferske oppdateringer. * Politiet har bekreftet at minst tre personer er døde og åtte skadd. En lastebil kjørte ned flere mennesker i Drottninggatan og krasjet inn i en vegg i kjøpesenteret Åhlens før den begynte å brenne i 14.50-tida. * Statsminister Stefan Löfven betegnet raskt hendelsen som terrorisme. «Sverige er angrepet. Alt tyder på at dette er et terrorangrep. Regjeringen holdes løpende informert», sa Löfven i 16-tida. * Ingen er pågrepet. På en pressekonferanse klokka 17.30 opplyste politiet at de ikke har kontroll på den eller de som kjørte lastebilen. Politiet har offentliggjort et bilde av en mulig gjerningsmann fra et overvåkningskamera. * Lastebilen brukt i angrepet skal i forkant ha blitt kapret av en maskert person. * Det er iverksatt omfattende terrorberedskap i Sverige. Et stort område sentralt i Stockholm var i kveld avsperret, Sentralstasjonen ble beordret evakuert, togtrafikken stanset, og politi med automatvåpen voktet viktige bygninger, som Riksdagen. Også i resten av Sverige har politiet økt beredskapen og synligheten. Men det er ikke meldt om nye angrep etter lastebilpåkjørslene. * Flere  uriktige meldinger om skuddløsninger eller eksplosjoner verserer i sosiale medier  - ikke vær blant dem som bidrar til å spre slike opplysninger eller bilder. * Ingenting tyder på konkrete trusler mot norske mål, men politiet i de største byene i Norge har fått ordre om midlertidig bevæpning inntil videre. Politiets sikkerhetstjeneste følger situasjonen tett.
Følg utviklingen her:

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.