Nynazist (26) tatt etter angrep på kvinne under «propaganda-aksjon» i Kristiansund


En 26 år gammel mann som er aktivt medlem i den nazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelsen» (DNM) ble søndag tatt av politiet i Kristiansund etter at han skal ha gått til angrep på en kvinne i slutten av 20-åra i sentrum av byen.

Mannen er nå under etterforskning, for det kvinnen beskriver som dytting, slag og trusler fordi hun sa fra om hvorfor hun ikke ville ta imot nynazistens løpesedler.

– Det bekreftes at det er opprettet en sak og at vi har hatt en person inne til avhør. Videre informeres det at saken er under etterforskning og at den dermed per i dag ikke er sendt over til påtaleavgjørelse, skriver kommunikasjonsrådgiver Eli Anne Tvergrov i Møre og Romsdal politidistrikt i en e-post til Filter Nyheter.

– Slo, dyttet og sa «feministiske fitte»

Kvinnen, som var på ferie i byen og bor et annet sted i landet, forteller til Filter Nyheter at hun ble oppsøkt av mannen mens hun satt i et busskur på rådhusplassen i Kristiansund i 13.30-tida søndag for å vente på en slektning.

– Jeg satt på samme benk som en eldre mann i busskuret og kikket på mobilen. Han som kom bort pratet først med mannen, og ga ham en løpeseddel. Jeg visste hva det var fordi vi hadde sett flyers hengt opp i byen tidligere på dagen, sier kvinnen, som ønsker å være anonym av frykt for represalier fra høyreekstreme miljøer.

Hun visste lite om organisasjonen fra før, men forsto av løpesedlene hun hadde sett at innholdet var aggressivt om innvandrere.

– Da han kom til meg og sa «hei, ta denne», svarte jeg noe i retning av «nei takk, jeg vil ikke ha den rasistiske dritten der». Slik jeg husker det stirret han på meg og sa «hva sa du for noe, skal jeg slå deg?» og «din feministiske fitte».

Det var da nynazisten – i shorts og med bar overkropp – gikk til fysisk angrep, ifølge kvinnen uten at hun hadde vært borti ham på noen måte.

– Han tok tak i skuldrene mine og dyttet meg bakover, neste…

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.