Kjente nynazister og britisk bakmann deltok på Scandza Forum i Oslo: «Knytter nye bekjentskaper»


Omlag 80 personer i Oslo deltok lørdag på konferansen Scandza Forum, som arrangeres av et antisemittisk og rasistisk nettverk med utspring i «alt-right»-bevegelsen i Sverige og USA.

Det var andre gang Norge ble åsted for den raseideologiske møterekken, som også har blitt avholdt i Stockholm og København.

Nynazister i salen

Blant deltakerne på konferansen i Oslo var det flere medlemmer i den voldsfremmende nazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM).

Nynazisten Richard Eide fra Østfold (bildet øverst), som i 2019 har blitt titulert som kampgruppesjef i DNM, ankom konferansen da Filter Nyheter var på stedet lørdag formiddag. Eide har tidligere deltatt på flere nazimarsjer i både Sverige og Norge, og leder jevnlig såkalte propagandaaksjoner her til lands.

Eide kom til Scandza Forum sammen med to kvinner fra Hedmark som i flere år har vært aktive nynazister i DNM.

[caption id="attachment_9867" align="alignnone" width="1100"] Tre av nynazistene fra DNM ble møtt med hatske tilrop fra motdemonstranter som hadde funnet møtestedet på Sinsen i Oslo.[/caption]

Også nynazisten Ronny Bårdsen, en av de mest sentrale personene i det høyreekstreme miljøet på Sørlandet, var tilstede på konferansen. Han hadde i forkant skrevet i et nettforum at han ville til Scandza Forum «for å treffe likesinnede og knytte nye bekjentskaper». 

Bårdsen ble i Kristiansand tingrett i september dømt for hatefulle ytringer etter at han 9. april ble tatt av politiet sammen med to andre DNM-medlemmer etter at de tre…

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.