Her går de norske nynazistlederne side om side med mennene som nå er tatt for bombeangrep mot asylmottak


SAMMENDRAG:

* Norsk nynazistleder: bomber «ikke en del av vår virksomhet»
* PST frykter angrep mot asylmottak i Norge
* Norske medlemmer fratatt skytevåpen
* Rekrutterer ungdommer

Tre menn tilknyttet den nynazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelsen» sitter nå varetektsfengslet i Sverige, etter tre bombeangrep på kort tid i Gøteborg-området:

  • 11. november 2016 gikk det av en tidsinnstilt bombe festet på en sykkel utenfor den venstreradikale bokhandelen Syndikalistisk forum. Fasaden fikk skader, og ut fra bombens plassering kunne den skadet forbipasserende alvorlig, ifølge påtalemyndigheten.
  • 5. januar eksploderte en sprengladning i en søppelpose mens en rengjører ryddet på et hotell som fungerer som flyktningmottak. Mannen skal ha fått begge beina sprengt av og kunne blitt drept. Rundt 60 beboere ble evakuert.
  • 25. januar fant vaktmesteren på en campingplass som brukes som flyktningmottak, det som viste seg å være en bombe plassert like ved soveromsvinduet til flyktningen Mohamad Ali Alhourani.  – I Syria ble huset mitt bombet og gikk opp i flammer. Så kommer jeg hit og blir møtt av flere bomber, sa en vettskremt Alhourani til Expressen.

Siktelsene mot svenske Viktor Melin (23), Anton Thulin (20) og Jimmy Jonasson (50) kan bli utvidet til å gjelde terrorisme. S…

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.