Ytringsfrihetsekspert uenig med politidirektøren: – Koranbrenning ikke straffbart

Onsdag avdekket Filter Nyheter at politidirektør Benedicte Bjørnland har gitt en såkalt operasjonsordre der politiet i hele Norge instrueres om hvordan demonstranter som vil brenne koranen, skal håndteres. Ordren, som innebærer at politiet enten skal avverge koranbrenning i forkant eller stanse det så raskt som mulig om det skulle skje, ble sendt dagen før SIANs demonstrasjon i Kristiansand, der de islamfiendtlige aktivistene hadde planlagt å brenne det muslimer ser på som en hellig bok. Bjørnland bekreftet at politiet nå tar utgangspunkt i at det er brudd på den såkalte rasismeparagrafen, straffeloven § 185, om koranen brennes under slike demonstrasjoner. – […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.