Youtube slår ned på hat og rasisme – tar samtidig inntektene fra uavhengige journalister

Foto: Alejandro Alvarez
– Over natta ble halvparten av grunnbudsjettet mitt borte, sier Ford Fischer, videojournalist i Washington DC. Han har skapt seg et levebrød av å filme demonstrasjoner, aktivisme og andre hendelsesnyheter såvel i Europa som i USA, og publiserer stoffet på Youtube og sitt eget nettsted News2Share når han ikke får solgt det til tv-kanaler som NBC, ABC, CNN og Fox. Eller til den norske filmskaperen Deeyah Khan, som brukte hans materiale i sin Emmy-vinnende dokumentarfilm «I møte med fienden» fra i fjor. Fischer har også dekket gule vester-opptøyer i Frankrike og den høyreekstreme demonstrasjonen i Charlottesville i fjor. Kastet ut med […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.