Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) ble natt til søndag utsatt for en alvorlig trusselhendelse for femte gang på tre måneder, da noen startet en mindre brann i en bil familien hadde parkert utenfor boligen i Oslo.

Sent søndag kveld var ennå ingen pågrepet for noen av hendelsene, selv om den samme oppkjørselen har vært åsted for minst fire av episodene:

  • 6. desember 2018 ble det oppdaget at noen så ut til å ha forsøkt å sette fyr på bensintanken i en bil parkert utenfor huset med en hyssing som lunte, samtidig som ordet «RASISIT» var tusjet på husveggen og et hakekors tegnet på bilen. (Taggingen ble oppfattet som anklager om rasisme).
  • Klokka 13.52 torsdag 17. januar rykket brannvesenet og politiet ut etter at noen hadde satt fyr på en søppelkasse noen meter fra boligen, inne på eiendommen.
  • Mandag 11. februar varslet familien om at det var funnet plastflasker med spor etter brennbar væske bundet opp med en tøyremse under familiens bil ved hengerfestet. (Det var uklart når innretningen ble festet og hvor bilen var da).
  • Også om ettermiddagen lørdag 2. mars rykket bombegruppen i politiet ut til Waras bolig, etter at det ble funnet et trusselbrev som trolig ble levert direkte av gjerningspersonen. (Ingenting tyder på at innholdet i brevet kunne gitt personskader).
  • Klokka 01.41 natt til søndag 10. mars oppdaget forbipasserende at det brant i en bil utenfor boligen. Brannen ble raskt slukket, men tilløpet ble umiddelbart regnet som en mulig ildspåsettelse og satt i sammenheng med resten av truslene.

Politiet frustrert etter overvåknings-nei

Det mest opplagte tiltaket for politiet og PST i en tidlig fase av etterforskningen var å etablere døgnkontinuerlig videoovervåkning på eiendommen. Et samtykke fra justisminister-familien var forventet å bli en ren formalitet, men svaret var overraskende nei, ifølge Filter Nyheters kilder.