Wagner-avhopper snakker om terror-regime, beklager til norske ukrainere 

WAGNER-SOLDATEN SOM har søkt asyl i Norge og sier han hoppet av fra krigen i Ukraina, sier i et intervju med CNN at medsoldater som nektet å kjempe ble stimlet sammen, skutt i påsyn av nyankomne soldater, og begravet i grøfter kollegene hadde gravd for dem. Andrej Medvedev forteller også at han rapporterte direkte til Wagner-gruppas grunnleggere, og at disse totalt manglet et taktisk strategi for krigføringen, slik at planer bare ble improvisert.

Medvedev sier han ble hjulpet av blant annet menneskerettighetsorganisasjoner til sin flukt over den russisk-norske grensa i Finnmark, og viser fram et falskt pressepass han fikk for å vise fram i tilfelle han ble pågrepet.

Medvedev ble i forrige uke løslatt fra internering på Trandum på grunn av uenighet med politiet om sikkerhetstiltak. Ifølge NRK var han i et nytt avhør med Kripos i går. NRK møtte avhopperen på Egertorget i går kveld, uten sikkerhetstiltak rundt seg. Han kom da med en beklagelse til ukrainere i Norge for det han har vært med på. CNN/VG/NRK

I FINLAND ER MARKERING mot islam ved brenning av Koranen ikke lovlig og vil bli slått ned på, fastslår finske politimyndigheter. En slik markering i Sverige førte forrige helg til store anti-svenske demonstrasjoner i Tyrkia, som fortsatt ikke har akseptert svensk og finsk inntreden i Nato. Etterspørselen etter feriereiser til Tyrkia har sunket med 60 prosent i Sverige etter hendelsene. 

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.