Vil ha «atomenergibyrå» for kunstig intelligens

Sam Altman og andre grunnleggere av OpenAI, selskapet bak den populære chatboten ChatGPT, tar til orde for å opprette et organ etter modell av Det internasjonale atomenergibyrået for å regulere «superintelligent» kunstig intelligens-teknologi (KI). 

«Det er tenkelig at i løpet av ti år vil KI-systemer overgå ekspertenes ferdigheter på en rekke områder, og utføre like mye produktivt arbeid som dagens største selskaper (...) Vi kan få en framtid med dramatisk høyere velstand, men må håndtere risiko for å komme dit. Gitt den eksistensielle faren kan man ikke forholde seg reaktivt», skriver de i et notat på selskapets nettsider. OpenAI-gründerne ser for seg et internasjonalt organ som kan inspisere og kreve innsyn i KI-systemer, utføre tester for å se om de imøtekommer sikkerhetskrav og pålegge restriksjoner i utrullingen. På kortere sikt ber de om at dagens KI-selskaper til en viss grad  samordner utviklingen av teknologien, skriver The Guardian.

STØTTET BREIVIKS TANKEGODS, TILBAKE I VARMEN: Før stortingsvalget i 2017 ble Kjersti Margrethe Adelheid Gilje (64) ekskludert fra partiet Demokratene (nå: Norgesdemokratene). Bakgrunnen var nytt søkelys på hennes uttalte støtte til Anders Behring Breiviks tankegods i forbindelse med rettssaken mot terroristen. Nå er Gilje tilbake på partiets valglister, står på 12. plass på Norgesdemokratenes liste til fylkesvalget i Rogaland, og ser for seg en mer framtredende rolle på sikt. – Jeg var selv i kontakt med Ugland Jacobsen på Facebook og spurte om det var greit, og for ham var det helt ok. Så jeg fikk en telefon fra venner meg i Demokratene som fortalte at de hadde hatt møte og at de...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.