«Våre gater skal bli elver av blod»: De 7 verste uttalelsene til Paludan

Den rasismedømte provokatøren Rasmus Paludan, som leder det islamfiendtlige minipartiet Stram Kurs, ligger ifølge flere meningsmålinger an til å bli representant i det danske Folketinget etter valget 5. juni. Paludan har i en årrekke gjort seg bemerket med oppsiktsvekkende markeringer og uttalelser i offentligheten - først som advokat og blogger, deretter som representant for ytre høyre-partiet Nye Borgerlige og nå leder for sitt eget parti. Stram Kurs, som ble stiftet for bare to år siden, går til valg på å forby islam og kaste muslimer ut av landet. Forrige helg var partiets folketingskandidat Uwe Max Jensen i Oslo, der han gjestet nettstedet Document.nos arrangement med Steve Bannon i Oslo Militære Samfund. Her er sju av de aller drøyeste uttalelsene fra partileder Rasmus Paludan, som har forherlighet vold, foreslått forbud mot at muslimer kan benytte offentlige toaletter og snakket om afrikanere som «mindre begavede» mennesker:

1) «De fremmede fienders blod vil ende i kloakken»

I oktober 2016 deltok Rasmus Paludan i en demonstrasjon mot innvandring i regi av organisasjonen For Frihed - tidligere kjent som Pegida - på Nyhavn i København. Der kopierte han metaforer fra den britiske rasistlederen Enoch Powells beryktede «elver av blod»-tale, først fremført i Birmingham i 1968, samtidig som han var betydelig mer konkret i beskrive...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.