Tiltalen mot Trump er her: Forsøkte å omgjøre presidentvalget med «gjennomgripene løgner»

TILTALEN MOT DONALD TRUMP for å ha forsøkt å omgjøre valgresultatet i 2020 har kommet. Spesialetterforsker Jack Smith mener ekspresidenten blant annet gjorde seg skyldig i sammensvergelse for å svindle nasjonen, hindre offisiell saksgang (sertifiseringen i Kongressen) og andre i å få oppfylt sine grunnlovsfestede rettigheter (å få sin stemme telt). «Hver enkelt av disse sammensvergelsene, som bygger på den utbredte mistilliten den tiltalte skapte med gjennomgripende og destabiliserende løgner om valgjuks, rettet seg mot en grunnleggende funksjon ved USAs føderale myndigheter: Nasjonens innsamling, opptelling og sertifisering av resultatene i et presidentvalg», heter det i tiltaledokumentet. Seks ikke navngitte medsammensvorne er også omtalt – trolig dreier det seg blant annet om advokat Rudy Giuliani og jusprofessor John Eastman.

Donald Trump er klar favoritt til å bli Det republikanske partiets kandidat til neste års presidentvalg. Han har allerede to mindre alvorlige tiltaler hengende over seg, den såkalte hysjpengesaken og den såkalte dokumentsaken. The New York Times/AP News/Politico

POLEN HAR SENDT soldater til Belarus-grensen etter å anklaget nabolandet, Russlands nærmeste allierte, for å ha krenket sitt luftrom med militærhelikoptere. Belarus’ militærledelse hevder anklagene er oppspinn for å rettferdiggjøre mobilisering...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.