Terrorister i uniform: Flere av angriperne i Kongressen har bakgrunn fra politiet og militæret

Bildet viser Timothy McVeigh i uniform.
Etter at det ble klart at en rekke av angriperne i Kongressen har bakgrunn fra politiet og militæret, blir amerikanske myndigheter nødt til å ta trusselen fra høyreekstremister i egne rekker på alvor. Men hvorfor har det ikke skjedd før? For USAs væpnede styrker er problemstillingen flere tiår gammel. Fram til 11. september-angrepet i 2001 var det verste terrorangrepet i USAs historie det høyreekstreme bombeangrepet mot en statlig bygning i Oklahoma by i 1995. Den enorme eksplosjonen tok livet av 168 mennesker, inkludert 19 småbarn (de fleste av dem i en barnehage), og etterlot 680 skadde – blant annet ansatte […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.