Terrorekspertene: Hege Storhaug tar helt feil om «jihad-hær» i Norge og Europa

Den populære islamkritiske aktivisten Hege Storhaug skrev sist søndag et innlegg hos Human Rights Service som sammenligner et påstått antall jihadistiske «soldater» i europeiske land med disse nasjonenes hærstyrker. Hun framstiller også «hæren» på mange titalls tusen personer som sentralstyrt av de øverste lederne i IS. «Man mister ord. Antallet potensielle terrorister i Norge og Europa er så ekstremt høyt nå at det er vanskelig å se at dette går bra. Vi har en religiøs hær mot oss på antakelig 100 000. Minst», skriver Storhaug i en følgetekst på Facebook. I selve bloggteksten, som viser til et annet Storhaug-innlegg fra juni med lignende påstander, heter det at:

  • «Det er så sjokkerende at man blir noe fattig på ord. Det finnes ingen samlet europeisk hær («EU-hær», om man vil), men det finnes faktisk en samlet hær likevel i Europa, en som har etablert seg på siden av samfunnene våre: jihad-hæren, eller terrorhæren, om du vil. For ikke lenge siden kunne vi rapportere at denne hæren, der den mest sentrale ledelsen er øverste sjikt i Den islamske staten, utgjorde rundt 67 000 soldater i bare fire europeiske land som offisielt har oppgitt antall medlemmer: Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Belgia».
Storhaug kobler påstandene direkte til den pågående norske valgkampen: «Slaget om Europa avgjøres enten under Erna eller Jonas, er min spådom. Det er der vi antakelig er.  Valget er ditt, 11. september». Teksten har fått stor spredning via Facebook. Filter Nyheter har bedt Norges fremste terrorforsker, Thomas Hegghammer ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), og hans mest anerkjente kollega i Sverige, Magnus Ranstorp ved Försvarshögskolan, om å vurdere Storhau...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.