Sverige gjenopptar voldtektssak: Dette er anklagene mot Julian Assange

Illustrasjon: Mataparda, basert på et bilde av Espen Moe (CC BY 2.0)
En måned etter at Julian Assange ble kastet ut av den ecuadorianske ambassaden i London og arrestert av britisk politi, og mens britiske myndigheter behandler begjæringen om å utlevere ham til USA, kom mandag nyheten om at det svenske politiet gjenopptar etterforskningen av voldtektssakene mot Wikileaks-frontfiguren. Det betyr at både Sverige og USA nå ønsker å få Assange utlevert, og at det er opp til britiske myndigheter hvilken av begjæringene som skal prioriteres. Assange soner inntil videre en fengselsstraff på ett år i London for å ha unnlatt å møte i retten i 2012, året da han søkte Ecuador om asyl og gikk i dekning i […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.