Vi er overveldet av responsen fra både trofaste og nye lesere av Filter Nyheter under koronakrisen, og nå setter vi inn en spurt for å nå 2000 månedlige støttespillere i løpet av de neste ukene.

I så fall vil vi ansette en ny journalist i redaksjonen, som skal gjøre undersøkelser om helse og vitenskap på Filter-måten. Du har kanskje fått med deg at vi er opptatt av dette i tillegg til politikk, klima og ekstremisme, men vi vil bli mye bedre. Det kan dreie seg om blant annet:

  • Avsløringer av kvakksalvere som utnytter nordmenns sykdom og helsefrykt til egne formål
  • Mediekritikk av feilaktig framstilt forskning
  • Gravejournalistkk om beredskapen ved sykehusene

Vi håper å motvirke feilinformasjon og synsing i på området, men må gjøre dette arbeidet uten at det går på bekostning av de andre hovedområdene våre. Da trenger vi litt hjelp – men om du bestemmer deg raskt er det ikke så mye som skal til:

Allerede har over 1500 av dere valgt å støtte Filter hver måned og dermed få vårt nye magasin i posten. Akkurat nå er vi i innspurten av denne månedens magasinutgave, og forsiden kan du ser her:

På nett publiserer vi hver uke journalistikk som prioriterer fakta foran følelser, klimakrisen foran kjendiser, og vi kaster ikke bort tid på nyhetsmeldinger du kan lese mange andre steder. Kanskje viktigst: Vi venter med å publisere til vi er sikre på at vi selv forstår en sak så godt at vi kan forklare den til deg.

Filter får ingen former for pressestøtte fra staten, og finansieres ikke av milliardærer med en politisk agenda. Filters eiere har ingen innflytelse på hva redaksjonen (ikke) skal skrive om, og vi selger ikke reklameplass midt blant nyhetsstoffet der leserne blir lurt til å tro at annonser er journalistikk.

Slik hjelper du oss videre:

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Om du bestemmer deg nå, bidrar du både til at redaksjonen får nødvendige ressurser i en periode der uavhengige medier er viktigere enn noensinne – og til at selve magasinet blir bedre.

Tusen takk til alle som bidrar!