Stort intervju: • Den «moralske fordømmelsen» fra venstresida • Elite-stempelet • Konfliktene

Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet

Det svakeste valgresultatet i opposisjon siden 1920-tallet, meldinger om intern «fryktkultur» og ei grasrot som mener politikken er blitt utydelig? Dette er Arbeiderpartiet høsten 2017. Hvordan skal sosialdemokratene reise seg? I dette intervjuet med Filter Nyheter snakker nestleder Hadia Tajik om

  • Den «moralske fordømmelsen» når hun argumenterer for en streng innvandringspolitikk («det er veldig lett for enkelte på venstresida å klistre folk med dette standpunktet til Fremskrittspartiet»)
  • Forsøkene på å stemple Arbeiderpartiet som et elite-parti («selv er jeg datter av en sveiser»)
  • Fremmedgjorte velgere som mener at sosialdemokratene overser viktige problemer («det skjer også i Norge»)
  • Ulempene ved EØS («de opplever at det kommer 'polakker' og tar jobbene deres»)
  • Og de mange konfliktene i partiet («det finnes ikke en høyreside og en venstreside»)

«Jeg gjorde det som Einar Gerhardsen sa»

Da det ble klart at Arbeiderpartiet bare fikk 27,4 prosent oppslutning i stortingsvalget, publiserte Morgenbladet en valganalyse fra Magnus E. Marsdal i den venstreorienterte tankesmien Manifest. Der skrev Marsdal at Arbeiderpartiets «eliteforankring» hadde skyld i valgnederlaget og at «Ap-ledelsen identifiserer seg med styringsapparatet og innsiderne ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.