Valgkampfilm kobler «Sosserna» til Hitler – får til svar at SD er et rasistisk parti i 2018

Den svenske valgkampen tilspisser seg. I en ny valgkampvideo i dokumentarfilm-format, som er hele 105 minutter lang, går Sverigedemokratene (SD) onsdag til et angrep på Socialdemokraterna der dagens statsminister Stefan Löfven nevnes i samme åndedrag som nazisme, rasehygiene og tvangssterilisering. På slutten av filmen kryssklippes utmagrede jøder i Hitlers konsentrasjonsleire med svart-hvitt-bilder av sosialdemokratiske samlinger i Sverige til lydsporet av et kor som synger den svenske versjonen av «Internasjonalen».

Tuftet på nynazisme

SD ble stiftet av personer med bakgrunn fra svenske nynazistiske og fascistiske bevegelser i 1988, og sentrale medlemmer hadde nære bånd til ulike «hvit makt»-miljøer ut på 2000-tallet, fram til dagens partileder Jimmie Åkesson startet det gradvise arbeidet med å gjøre organisasjonen akseptabel for en stor velgermasse som høyrepopulistisk parti. Etter jevnlige medieavsløringer om voldsdømte og fascister i SDs rekker, innførte Åkesson nulltoleranse mot rasisme og ekstremisme i partiet i 2012. (Noe som senest i vår har resultert i ekskludering av tillitsvalgte). I dag er SD Sveriges nest største parti på meningsmålinger, med over 20 prosents oppslutning, og kan bli større en Socialdemokraterna i riksdagsvalget om fem uker. Sverigedemokratenes høyreekstreme historikk blir ofte brukt mot dem av «sosserna», og nå vil SD altså i stedet skape oppmerksomhet rundt Socialdemokraternas synder på 1920-1940-tallet. [caption id="attachment_3735" align="alignnone" width="1100"] Faksimile fra SDs valgkampvideo.[/caption] – Socialdemokraterna har historisk sett gjort de verste tingene og har vært det...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.