Så forskjellig snakker norske og svenske myndigheter om beredskap

Montasje av svensk informasjonsbrosjyre «Om krisen eller kriget kommer» og norske myndigheters nettside «sikker hverdag».

— Vi i DSB tror ikke folk kaster seg rundt og fyller kjelleren ved snakk om krig, sier assisterende direktør for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Per Brekke. Svenske myndigheter skapte overskrifter 2. pinsedag med en 20-siders brosjyre om beredskap i hjemmet: «Om krisen eller kriget kommer». Kampanjen vakte oppsikt på grunn av fokuset på hvilke scenarioer folk må forberede seg på i tilfelle krig (arbeidstittelen skal etter sigende ha vært «Når krigen kommer», men ble moderert). Brosjyren tar for seg alt fra hvilke tørrvarer det er lurt å ha i kjelleren, til hvordan man skal forholde seg til propaganda: «Om Sverige blir angrepet av et annet land kommer vi aldri til å gi opp. Alle beskjeder om at motstanden skal opphøre er falske», står det blant annet i brosjyren.

[caption id="attachment_3400" align="aligncenter" width="636"] En av sidene i brosjyren handler om mulige angrep på viktig infrastruktur, og forsøk på manipulering av befolkningen.[/caption]

Planlegger kampanje

DSB og O...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.