Refser kritikerne: – Urovekkende aksjon for ytterligere polarisering, mener Anki Gerhardsen

Foto: Rune Nilsen

Det har ikke gått upåaktet hen at Nordiske Mediedager i Bergen har hentet inn Steve Bannon som et av årets trekkplaster. Den 65 år gamle amerikaneren er kjent som arkitekten bak Donald Trumps anti-globalistiske og nasjonalistiske agenda, har bakgrunn fra blant annet Breitbart og Cambridge Analytica, står bak et forsøk på å forene europeiske ytre høyre-partier i en felles front og er ofte anklaget for rasisme. For den nordiske «mediefestivalen» er han særlig interessant på grunn av sin fiendtlige innstilling til etablerte medier, men vil også få spørsmål om konsekvenser av sin retorikk.

– Kommer ikke utenom samtalen

Dagen etter Bannons opptreden, fredag 10. mai, er det duket for den tradisjonsrike «Aarebrot-samtalen», oppkalt etter den avdøde statsvitenskap-professoren Frank Aarebrot og med «ytringsfrihet under press» som tema. Der er det imidlertid bare journalist og samfunnsdebattant Anki Gerhardsen og jurist Anine Kierulf som per i dag er oppført som deltakere. Fire personer som er invitert, har takket nei – alle med Bannon som begrunnelse. – Jeg skjønner ikke at det er så vanskelig å møte på en konferanse der mennesker man er dypt uenig med, også er tilstede. Jeg er grunnleggende skeptisk til konseptet no-platforming og mener det beste vi kan gjøre for å etablere motargumenter er å forstå hvordan de vi er uenige m...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.