Ingen innvendinger fra Mehl: PST finansierte bombesikring av egne lokaler hos privat eiendomsselskap med 35 prosent påslag

Nydalen Allé 37, der PST har leieavtale, ligger rett ved siden av bygningen som er kjent som PSTs hovedkvarter. Foto: Harald S. Klungtveit

Skandalen rundt Nasjonal sikkerhetsmyndighet før jul, der NSM-sjefen måtte gå på dagen, har gjort husleieavtaler til en betent sak for justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl, som er avkrevd svar av Stortinget.

Nå kan Filter Nyheter avsløre en hittil ukjent leieavtale på justisministerens ansvarsområde som innebærer finansiering i det private markedet med nedbetaling og millionkostnad i renter.

Avtalen berører budsjettering av grunnleggende antiterror-tiltak for å sikre de ansatte og lokalene hos Politiets sikkerhetstjeneste.

Finansieringsavtale øker statens kostnad med flere millioner

Høsten 2022 hadde Politiets sikkerhetstjeneste fått nye oppgaver fra Justis- og beredskapsdepartementet som gjorde at PST inngikk en ny leiekontrakt i Nydalen Allé 37 i Oslo. Kontorbygget er nærmeste nabo til PSTs hovedkvarter i Nydalen og er i porteføljen til eiendomsselskapet Avantor.

Hovedkontoret til PST (t.h.) og bygget med PSTs tilleggslokaler (t.v.) ligger rett ved siden av hverandre og hadde lenge samme huseier. Foto: Harald S. Klungtveit

For å sikre de nye lokalene mot skyting og bomber, måtte blant annet vinduer og dører i fasaden i bygget skiftes ut i 2023. Terrorsikringen av PST-kontorene kostet 7,8 millioner kroner.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.