Derfor vil Etterretningstjenesten lagre nettbruken din (men ikke hva du ser på Netflix)

Etterretningssjef Morten Haga Lunde. (Arkivfoto: Harald S. Klungtveit)
– Ja, dette er et valg mellom pest og kolera. Hadde vi kunnet unngå det - hadde det ikke vært behov for det - så hadde vi heller ikke bedt om det, sier etterretningssjef Morten Haga Lunde til Filter Nyheter. Han snakker om «Digitalt grenseforsvar» (DGF), forslaget om hvordan Etterretningstjenestens skal få direktetilgang til de fiberoptiske kablene som passerer Norges grenser. – Det brukes en del begrep nå, som «masseovervåkning», som vi må ha et voksent forhold til. Selv Stasi i Øst-Tyskland, som ansatte titusenvis av mennesker, klarte ikke å overvåke hele befolkningen sin. Så kan man stille seg spørsmålet om en […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.