«Parodisk bortforklaring»: Høyre-politiker mener anonyme Lilletinget opererer med dobbel standard

Lilletinget har blitt en populær Facebook-side med over 28 000 følgere som mottar vitser og memer med politisk brodd mot regjeringen, blandet med informasjon om aktivitetene til partiet Rødt. Men de som står bak siden, nekter å oppgi sin identitet, og partiledelsen selv hevder den ikke har noen styring over siden. Den ene personen i administrator-teamet på 12 personer de sier de kjenner identiteten til, nekter de å avsløre. Det samme gjør mannen som i sin tid opprettet siden som en kampanjeside for å få Bjørnar Moxnes valgt inn på Stortinget. Til Filter Nyheter oppgir de anonyme adminstratorene selv at det er et ønske om å motvirke personfokus i politikken som er årsaken til at de ikke vil stå fram. Den forklaringen kjøper ikke Mathilde Tybring-Gjedde, stortingsrepresentant for Høyre. – Det handler ikke om personfokus – jeg er helt uinteressert hva de tolv personene gjør i fritiden eller hva de har på seg. Jeg er opptatt av at folk som er utsatt for påvirkning skal vite hvem som er avsender, sier hun.

– Egen standard for seg selv

Stortingsrepresentanten sier det trolig er «beleilig» for personene bak siden å slippe å måtte stå til rette for det som legges ut, men at det er et paradoks at Rødt-tilhengere som vanligvis kjemper for åpenhet om maktstrukturer i samfunnet selv ønsker å holde sin egen makt skjult. «Vi videreformidler bare nyheter som allerede er skapt av etablerte medier og at vi kjemper for et mer sosialistisk og solidarisk Norge er ingen hemmelighet», skrev de anonyme administratorene til Filter Nyheter i går. – Men det er makt i å lage narrativer og sette premissene for det de deler. Det ligger makt i å administrere en side med 28 000 følgere og legge ut feilaktig info som kan ha nådd en million m...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.