Nytt bomberegn i Aleppo, krigshauk kan bli ny utenriksminister i USA

Nord-Norge forbereder seg på storm og Sylvi Listhaug har blitt mammablogger. Ellers: Aleppo er i dag rammet av luftangrep for første gang på tre uker, etter at det i går ble sendt ut en masse-sms til innbyggerne der de anmodes om å evakuere byen umddelbart, noe mange enten ikke vil eller ikke våger. Aktivister i kontakt med CNN har i dag meldt om at minst en kvinne er drept etter at en tønnebombe ble sluppet fra helikopter. Den opprører-kontrollerte østlige bydelen skal også ha blitt rammet av rakettangrep og ikkediskriminerende fallskjermbomber. Innbyggerne i byen lider fortsatt av en akutt mangel på mat, brensel og medisiner.   Tidligere New York-borgermester Rudy Guiliani og tidligere FN-ambassadør John Bolton skal begge være aktuelle for jobben som utenriksminister i Trump-regjeringa, ifølge Associated Press. Bolton er kjent som kompromissløs realpolitiker, krigshauk og forsvarer av amerikansk alenegang, en mann som skrev en halv bok om hvor skuffet han var over George W. Bush’ hang til dialog og diplomati og som så sent som i fjor tok til orde for å bombe Iran. Guilianis utenrikspolitiske verdensbilde er mindre kjent, men han har allerede gitt et intervju der han snakker om at Trumps politikk i Midtøsten vil være kraftig fokusert på ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.