Nynazister på begge sider av krigen i Ukraina

Uavhengig journalistikk om politisk ekstremisme, hatkriminalitet, rasisme og relaterte temaer NEPPE MANGE FREMMEDKRIGERE: Nynazister og andre høyreekstreme deltar på begge sider av krigen i Ukraina. Expo har et godt intervju med Bellingcat-journalisten Michael Colborne om hvordan ukrainske høyreekstremister i «Azov-bataljonen», med røtter i en bredere rasistisk og ultranasjonalistisk bevegelse, nå drar nytte av situasjonen og – som nevnt i dette nyhetsbrevet i forrige uke – lager PR-show av å trene opp sivilister i Ukraina til motstandskamp.  På Russlands side har blant andre høyreekstremister i Den russiske imperiebevegelsen blitt brukt i Ukraina-konflikten parallelt med at organisasjonen yter støtte til nynazistiske grupperinger i […]

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.