Nye funn i Kjerkol-saken: * Likhet med årbok-artikkel fra BI * Doktorgrad som ikke er i kildelisten * Hele avsnitt fra direktorat

Tirsdag fortsatte avsløringene rundt mulig plagiat i masteroppgaven til helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap), som nå granskes av Nord Universitet.

– Jeg vil ikke spekulere i om det vil påvirke tilliten til henne som statsråd før en slik prosess er gjennomført, sa statsminister Jonas Gahr Støre til DN tirsdag.

Kjerkol har denne uken ikke ønsket å kommentere de nye funnene.

Filter Nyheter kan nå dokumentere ytterligere problematiske passasjer fra Kjerkols masteroppgave. Blant tilfellene er potensiell avskrift fra kilder som ikke er oppgitt i litteraturlisten:

Samme formuleringer som i BI-artikkel

I et avsnitt om mellomledere, framstiller Kjerkol og medstudenten det som at de selv oppsummerer fra en bok de har angitt som kilde. Men teksten ligner svært mye på en artikkel skrevet i 1999 av BI-nestoren Egil Sandvik i forbindelse med handelshøyskolens årbok. (Våre uthevinger av likhetene):

KJERKOL S. 17:

Krogh, Ichijo og Nonaka (2001), hevder at mellomledere har en svært sentral rolle i kunnskapende organisasjoner. De knytter forbindelsen mellom “slik det er” og “slik det burde være”. Det vil si hverdagen i tjenesten og sentralt utpekte mål og strategier i styringsdokument tilsvarende NOU 2011: 11. Mellomlederne tilrettelegger også for at kunnskap beveger seg mellom de ulike nivåe...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.