Ny hendelse ved justisministerens bolig: PST etterforsker brannstiftelse og trussel

Bildet er fra den andre hendelsen i rekken av fem, da noen hadde satt fyr på en søppelkasse utenfor Waras hus 17. januar i år.
  • Saken er oppdatert etter første publisering, blant annet med nye detaljer om funn på stedet og at PST har overtatt etterforskningen.
Torsdag ettermiddag rykket brannvesenet og politiet igjen ut til huset til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) på Røa i Oslo, bare seks uker etter at noen blant annet forsøkte å sette fyr på en bil ved boligen. Nå brant det i en søppelkasse på eiendommen til statsråden, på innsiden av et gjerde omlag fem meter fra husveggen. Operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt bekreftet overfor Filter Nyheter at det klokka 13.52 ble meldt om branntilløp i  søppelkassen, og at det var startet etterforskning av saken med en rekke patruljer på stedet. [caption id="attachment_4626" align="alignnone" width="1100"] Politiet brukte torsdag store ressurser på saken.[/caption] Branntilløpet ble raskt slukket av brannvesenet, men politiet hadde all grunn til å se alvorlig på saken. Etter det Filter Nyheter erfarer ble det funnet et skriftlig budskap i tilknytning til åstedet som underbygger at det dreide seg om en målrettet handling. Politiets Sikkerhetstjeneste overtok etterforskningen av saken allerede i 17-tida. – Det er naturlig at vi ser dette i sammenheng med den forrige hendelsen ved justisministerens bolig, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Filter Nyheter. Både kriminalteknikere, andre etterforskere og uniformerte og sivile politifolk jobbet i ettermiddag og kveld i Waras nabolag. Blant annet ble det gjennomført sikring av spor utendørs og run...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.